Crony ratio 100

5 feb

Update 23-2-2021

Het Britse High Court heeft vernietigend uitgehaald naar minister Hancock voor het niet voldoen aan de verplichting om documentatie te publiceren rond bestellingen van beschermende materialen bij Tory vriendjes, waarmee  “vast quantities of tax-payers money” waren gemoeid. Die verplichting niet nakomen is een overtreding van de wet, een ontslag als minister ligt dan in de rede, maar niet voor lieden uit het huidige Johnson kabinet.

The Guardian publiceert vandaag  een scherp artikel van Polly Toynbeen, met de boodschap dat de straffeloze en welig tierende corruptie en nepotisme van de UK een bananenrepubliek maakt. De tekst van het lange artikel is de moeite waard om na te lezen op de site van the Guardian: https://www.theguardian.com/commentisfree/2021/feb/22/cronyism-britain-rampant-banana-republic-covid-contracts-government

Toynbeen’s artikel  eindigt met deze zin: “Nepotism stinks as badly as awarding contracts to VIP pals: glorying in both, the government, rotting from the head, spreads the stench of corruption through everything it touches.”

Oorspronkelijke tekst:

Ofwel: hoe zit dat met de corruptie en vriendjespolitiek binnen de UK Tory regering. In eerdere artikelen is hierover al geschreven op 10 December 2020 (met update van 3 Januari 2021).

Vandaag een lang artikel in de Bylinetimes. Hierin wordt in detail verteld hoe aan 8 Tory donors 35 contracten zijn verstrekt ad £881 miljoen voor levering van beschermende kleding of laptops voor schoolkinderen voor thuiswerk tijdens de COVID-19 pandemie . Hun inzet? Slechts £8.2 miljoen aan donaties. Het is kennelijk lonend om zaken te doen met vriendjes bij de overheid, je krijgt voor je inzet het hondervoudige retour. Dat heet corruptie. Crony ratio: ~110.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: