Droegemeier, meteoroloog en adviseur van Trump

9 jan

Het onwaarschijnlijke is dan toch gebeurd: na twee jaar heeft Trump weer een directeur voor het White House Office of Science and Technology Policy, de positie van wetenschappelijke adviseur van de president. De benoemingsprocedure heeft vier maanden geduurd. Het is Kelvin Droegemeier, een meteoroloog en voorheen professor aan de universiteit van Oklahoma. Hij staat bekend als een goed onderzoeker. In de sessies met de benoemingscommissie van de Senaat heeft hij zich wel terughoudend opgesteld ten aanzien van de klimaat discussie:

“science rarely provides immutable answers about anything. … I think we have to have everyone at the table talking about these things and let the science take us where it takes us.”

Positief is dat hij vindt dat wetenschap vrij moet zijn van politieke beïnvloeding. Het wordt afwachten of hij zelf inderdaad invloed kan hebben op wat Trump en diens omgeving aan “beleid” afscheiden. De afgelopen twee jaar hebben geleerd om het begrip “beleid” in relatie met Trump met argusogen te beschouwen. En de omgang van Trump met de vele experts die hem adviseerden belooft evenmin weinig goeds.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: