Trump en het terrorisme

22 feb

Net een jaar geleden is op dit blog een en ander geschreven over Trump’s immigratiebeleid. Het ging toen om het verbod van toegang c.q. immigratie van moslims uit enkele geselecteerde landen waar Trump c.s. geen zakelijke belangen hadden. Trump maakte daarbij handig gebruik van de onderbuikgevoelens van zijn kiezers, de angst voor de vreemdeling. Nu onlangs is immigratie weer toegestaan voor 11 landen, Egypte, Irak, Mali, Somalië, Soedan, Yemen, Iran, Libië, Zuid Soedan, Syrië, en Noord Korea (!). Wel met strenge toelatingscriteria.

Kennelijk is de angst voor terroristen weer wat gezakt. Uit data genoemd in het vorige artikel bleek al dat de kans op dood in de VS door terroristen vrijwel nihil was. Onder de 11 landen zijn er meerdere met een islamitische meerderheid. Hoogste tijd om zich te wenden tot de eigen Amerikaanse terroristen.

Het zijn niet die terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen op scholen; het is die ingebakken simpele verkrijgbaarheid van wapens en het kennelijk gemak waarmee wapens worden gebruikt. Naast de 16.000 moorden zo’n 40.000 zelfmoorden per jaar door vuurwapens, in totaal 56.000 doden. Dat systeem is dus moordend, daarin zit de ware terrorist die massaal moordt. En iedereen die dat systeem steunt heeft bloed aan zijn handen. Na iedere moordpartij groeit de wapenverkoop, een haast automatische reflex, die het systeem in stand houdt. Trump wil nu na de aanslag in Florida notabene het schoolpersoneel laten bewapenen, hoegenaamd om potentiële idioten te beletten de leerlingen te vermoorden. Mooie winst voor de wapenindustrie en een garantie voor nog meer ongelukken en doden. Zou je je kind naar zo’n school sturen?

Alleen als er op een school doden vallen laait de discussie over wapen restrictie telkens weer kort op. Het gaat dan niet over die miljoenen wapens, maar over die lunatics die een wapen gebruiken, volgens de wapenindustrie. Over die andere tientallen duizenden doden hoor je niemand. En ze laten het toe, de Amerikanen, deze massaslachting, een kwestie van beschaving?  In goed 25 jaar net zoveel doden door vuurwapens dan in alle Amerikaanse oorlogen bijeen, vanaf de onafhankelijkheidsstrijd.

Geboortecijfer in de VS is 12,5/1000 inwoners (Nederland 10,9/1000), het sterftecijfer staat nu op 8,5/1000 inwoners (Nederland 8,9/1000). Inclusief immigratie bedraagt de bevolkingsgroei 0,81% per jaar (Nederland 0,39%). Er komen dus nog steeds wat Amerikanen bij, zo’n 2,5 miljoen per jaar. Tja, dan mis je die 56.000 per jaar niet echt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: