Trump en de neergang van de EPA, vervolg – 4

12 Jul

Trump wordt niet erg gesteund in zijn poging om de EPA feitelijk lam te leggen door een uitzonderlijke reductie van het budget van 31%. Zijn republikeinse broeders in het Congres zien die ingreep niet zitten en komen met een eigen voorstel dat een reductie betekent van ongeveer 6%, aldus een artikel van Bloomberg van 11 juli 2017. Citaat:

“Trump’s proposed budget was a fantasy. It is hard to imagine that many sane lawmakers could support it,” said Frank O’Donnell, president of Clean Air Watch. “Trump is so weakened politically that he has no political capital to use on this issue.”

De uiteindelijke reductie kan dus nog meevallen. Het lijkt voldoende voor de financiering van regelingen voor boventallig personeel en voor het afschaffen van enige overbodige regelgeving, aldus de commissie die zich buigt over dit onderwerp.

Het voorstel van republikein Gaetz “To terminate the Environmental Protection Agency” hangt nog bij de verschillende commissies, en zal gelet op het voorgaande op weinig steun kunnen rekenen.

Juist vandaag is door Brad Sherman, democratisch Congreslid uit Californië een formele stap gezet om te komen tot impeachment van Trump. Hij stelt in een persbericht:

“…the Constitution does not provide for the removal of a President for impulsive, ignorant incompetence.  It does provide for the removal of a President for High Crimes and Misdemeanors.

En hij ziet in de contacten van Donald jr. met een Russische advocate kennelijk de smoking gun, voldoende aanvullend bewijs voor “obstruction of justice” gebaseerd op een artikel uit 1974, uit de tijd van president Nixon en verwijst naar de gang van zaken tijdens gesprekken tussen Trump en Comey de chef van de FBI, en diens ontslag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: