The uncertainty has settled: nog steeds te zien

10 Jun

De film van Marijn Poels “The uncertainty has settled” draait nog steeds. Op dit blog is in februari 2017 geschreven over de première in filmhuis Lumière in Maastricht. Poels laat de problemen in de Duitse landbouw zien, waar gesubsidieerde windmolens en energiegewassen de plaats innemen van voedingsgewassen als aardappelen. Hij koppelt die problematiek aan de mainstream klimaatpolitiek en gaat op zoek naar de achtergronden daarvan. Die zoektocht zorgt voor veel verbazing bij hem, en waarschijnlijk ook bij de toeschouwer, die niet vertrouwd is met de klimaatdiscussie.

Op de site van Salonkolumnisten staat een uitvoerig interview met hem in het Duits, waarin hij zijn beweegredenen om de film te maken en zijn ervaringen met het klimaatwereldje vertelt.

De film is voor het Nederlands taalgebied nog te zien in juni in Helmond, Gent, Wageningen en Sittard. Meer informatie zoals data en tickets op Poels’ blog over de film.

Advertenties

Eén reactie to “The uncertainty has settled: nog steeds te zien”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bekroning film “The uncertainty has settled” van Marijn Poels | klimaatblog - november 25, 2017

    […] dit blog is al eens geattendeerd op de documentaire “The uncertainty has settled” van Marijn Poels.  In de film stelt hij kritische vragen bij de ontwrichtende inzet van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: