The uncertainty has settled

23 Feb

Dat is de in het klimaatwereldje licht tegendraadse titel van een documentaire van de Limburgse filmer Marijn Poels over zijn zoektocht naar de achtergronden van het huidige energiebeleid in Duitsland, die manifeste invloed heeft op de landbouw in streken als Sachsen-Anhalt. Daarbij stuit hij vanzelf op de problematiek rond de daaraan verbonden klimaatpolitiek. Vervolgens gaat hij op stap in Europa en de VS om zich een mening te vormen.

De première vond plaats in Berlijn, waar de film al direct in de prijzen viel, evenals in Los Angeles. Gisteren 22 februari was de Nederlandse première in filmhuis Lumière in Maastricht. Deze blogger woonde de vertoning bij. Het is een innemende film met veel herkenbare elementen. Uit de verhalen en interviews komt de complexiteit van het klimaatprobleem naar voren, en dan valt het Marijn moeilijk om een eenduidig standpunt te vormen. Dat is ook Marijn’s bedoeling: neem kennis van alle informatie en vorm zelf een mening rond dit belangrijke onderwerp. De film werd door iedereen zeer gewaardeerd. Na afloop was er nog een discussie in een panel.

Nog te zien in Ede, vandaag 23 februari, 3 maart in Rotterdam en 8 maart in Venlo. Voor de locaties, synopsis en teaser: http://www.marijnpoels.com/theuncertaintyhassettled.htm

Volgens een aanwezige wetenschapsjournalist is het de eerste film over dit onderwerp die het thema op een dergelijke manier benadert in de lage landen.

Daarom: ga zien die film!

Op http://marijnpoels.com/teasers.html is Marijn’s werk te zien, onder andere de veelbekroonde documentaire over de zoektocht van Maarten Vossen naar de achtergronden van een bij Nijmegen gesneuvelde Amerikaanse soldaat aan het eind van WOII.

Advertenties

Eén reactie to “The uncertainty has settled”

Trackbacks/Pingbacks

  1. The uncertainty has settled: nog steeds te zien | klimaatblog - juni 10, 2017

    […] film van Marijn Poels “The uncertainty has settled” draait nog steeds. Op dit blog is in februari 2017 geschreven over de première in filmhuis Lumière in Maastricht. Poels laat de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: