Pachauri hits back in the Guardian

28 Mrt

 

Vlak voordat het proces tegen Pachauri start heeft hij in the Guardian een podium gevonden om zijn verhaal te houden. Tot nu toe ontkende hij tegenover de politie en rechtbank alle beschuldigingen, nu wordt in het artikel de altijd aantrekkelijke toer gereden van de complottheorie. Dat complot zou hem van zijn positie moeten beroven.

Natuurlijk is die samenzwering georganiseerd door klimaat ontkenners, die de vrouw met opzet in zijn omgeving hebben geplaatst om hem te compromitteren. Natuurlijk is zijn computer met al zijn mailadressen gehackt en zijn talloze scabreuze mails, Whatsapps en SMS-jes namens hem verzonden. De namen van  vrouwen in zijn gedichten zijn valselijk herbenoemd, die stonden ook op zijn computer. “It’s All the Presudent’s Men” schrijft the Guardian.

De Indiase pers en twitter staan bol van verontwaardiging over dit verhaal: een schande dat the Guardian zoiets plaatst. Maar uiteraard was dit te verwachten. Bij de politie en het OM in Delhi heeft hij kennelijk geen voet aan de grond gekregen met zijn opvattingen, want het proces gaat gewoon verder.

Lees het artikel in the Guardian:

http://www.theguardian.com/environment/2016/mar/26/rajendra-pachauri-hits-back-harassed-female-colleague-claims?CMP=twt_a-environment_b-gdneco

Update 1 april 2016

In de Indiase pers (en in the Guardian) een bericht over een derde vrouw – in dit geval een Europese – die belaagd is door Pachauri, toen ze korte tijd in 2008 voor hem werkte. Dat heeft ze een advocaat van de klaagster geschreven, mede ter ondersteuning van haar verhaal. Ze werd ontslagen omdat ze geen contact meer wilde hebben met hem.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: