Pachauri: een klacht van 500 pagina’s

15 Feb

Onder andere de Indiase Economic Times van vandaag beweert dat de politie een dossier klaar heeft van 500 pagina’s dik in de zaak tegen Pachauri vanwege sexuele intimidatie van een medewerkster::…”guilty of outraging the modesty of a woman, sexual harassment, stalking and criminal intimidation” en  Pachauri “misused his office” as director general of The Energy and Resources Institute (Teri) and that there is “enough evidence to prosecute” him.” Het onderzoek loopt nu al ongeveer een jaar.

In de tussentijd heeft het bestuur van TERI Pachauri met betaald verlof gestuurd en een opvolger geïnstalleerd. Een aantal geslaagden van de TERI uni, weigerden hun graad in ontvangst te nemen van hem, en dat heeft misschien de deur dicht gedaan. Er ligt overigens nog een tweede klacht vanwege dezelfde feiten door een andere voormalige medewerkster van TERI.

Het hooggerechtshof heeft op 11 februari de beslissing over Pachauri’s borgtocht uitgesteld.

En als troost mag Pachauri van een rechtbank voor zeker al de negende keer het land uit, op reis, nu naar Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten om daar een “Lifetime Achievement Award” te krijgen tijdens de daar te houden First Annual Water and Energy Congress. Tja…..

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: