Pachauri, wie is dat ook weer?

29 Jan

Je hoort nauwelijks nog wat over Pachauri.  Alleen in de Indiase media wordt nog volop over hem geschreven. De rest van de wereld beschouwt hem als oud nieuws, ook al was hij twintig jaar het gezicht van de IPCC. In die functie was hij een van de invloedrijkste personen. Je vraagt je soms af of zijn optreden en zijn uitspraken verband houden met zijn opvattingen over de medemens. Is zijn voortdurende intimiderende handelwijze tegenover zijn medewerkster een teken van machtsmisbruik,  of is het (ook) een uiting van de verkrampte manier van omgang met vrouwen, waarvan de laatste tijd zoveel naar boven borrelt in India.

Eenmaal van zijn sokkel gevallen door de aanklacht van een van zijn vrouwelijke medewerkers probeert hij voortdurend om zijn invloed te behouden. Hij is nu ontheven van zijn directeursfunctie bij TERI, zijn opvolger treedt aan in februari. Hij krijgt wel een adviesfunctie binnen TERI, en dus kan hij verder zijn invloed op de organisatie voortzetten.

Hij is nog steeds vrij op borgtocht, maar dat wordt nu aangevochten door de advocaat van de klaagster voor het Hooggerechtshof in Delhi.  Zijn pleidooi tegen de borgtocht werd gisteren ondersteund door een klacht van een oud-collega van de klaagster, die door de leiding van TERI onder druk was gezet om de klaagster te bewegen een regeling te treffen buiten de rechtbank om. Hij heeft daarover een klacht ingediend bij de politie, die nu pas op de proppen komt. Volgens de advocaat van de klaagster blijven Pachauri en de leiding van TERI het onderzoek hinderen, onder andere door geen toegang te verschaffen tot hun servers.

Uitspraak van het Hooggerechtshof 11 februari 2016.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: