Politie Delhi ondervraagt Pachauri voor derde keer

13 Jul

In de zaak tegen Pachauri heeft de politie van Delhi hem op 12 Juli voor de derde keer in twee maanden ondervraagd, na zijn terugkeer uit de VS, een bezoek waarvoor hij toestemming had gekregen van de rechter. Volgens een bron gaf hij nauwelijks antwoorden, een andere krant meldt dat hij alle aantijgingen ontkende. De zaak loopt al vanaf 13 Februari dit jaar. De 29-jarige klaagster liet toen door de politie een First Information Report (FIR) opmaken wegens: “on charges of sexual harassment under Sections 354, 354( a), 354( d) (stalking, molestation) and 506 ( criminal intimidation) of the Indian Penal Code.” Zie bijvoorbeeld: https://www.kaanoon.com/indian-law/ipc-354A/. Bij veroordeling dreigen gevangenisstraf van meerdere jaren of boete of beide straffen. Het onderzoek is nog niet afgesloten, hij wordt nog verder verhoord. Een confrontatie met de klaagster is nog gepland.

Op dit blog zijn al meerdere berichten met Pachauri als protagonist verschenen, met name in dit jaar. Voor een overzicht is de zoekfunctie beschikbaar. Het is opvallend, dat er buiten de Indiase pers nauwelijks aandacht is voor deze zaak. Daar blijft het voorpaginanieuws.

Update 17 Juli 2015

The Times of India, The Asian Age, The New Indian Express , Gulf News, The Hindu ,The Citizen, Business Standard, Deccan Chronicle: De politie van Delhi heeft het Hooggerechtshof in Delhi gevraagd om Pachauri’s vrijlating op borgtocht op te heffen. Hij werkt niet mee aan het onderzoek, blijft vaag en beïnvloedt getuigen. Hij maakt misbruik van de vrijheid die de borgtochtstelling hem heeft gegeven, een argument al eerder door de klaagster naar voren gebracht. Pachauri ontkent dit.

Update 18 Juli 2015

Een rechtbank staat nu Pachauri toe om kantoren van het TERI instituut te bezoeken, behalve het hoofdkantoor in Delhi, de lokatie waar de ongewenste handelingen zich afspeelden, en het kantoor in Gurgaon waar de klaagster normaal werkt.Het verbod was ingegaan op 21 Maart 2015. De rechter was niet gevoelig voor het argument van de klaagster dat Pachauri getuigen en bewijsmateriaal zou kunnen bewerken. Immers, de politie had al het belastend materiaal in beslag genomen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: