Sepp Blatter en Pachauri op één hoop gegooid

9 Jun

De Engelse Sunday Express van 7 Juni 2015 heeft een foto op de voorpagina van het nieuwe prinsesje. En de 5 volgende pagina’s zijn er ook mee gevuld.

Op pagina 30 staat een artikel met als titel: “A pandemic of corruption” van Neil Hamilton, en met de subtitel: “Global institutions are gripped by conflicts of interest and fraud”. Weinig nuances in de tekst, maar daarvoor is het blad ook een tabloid.

Niettemin, corruptie is van alle tijden, en het woord “pandemie” weerspiegelt ook de toegenomen maatschappelijke afkeer van deze affaires. De pers staat er bol van, elke dag opnieuw, ook in Nederland. Corruptie, fraude, graaiende bestuurders, we krijgen er niet genoeg van kennelijk.
In dit artikel veegt de journalist FIFA’s ex-baas Blatter en IPPC’s ex-baas Pachauri op één hoop. Of dat terecht is is maar de vraag. Maar OK, het jaren lang blijven plakken op hun bestuurders- stoel hebben ze wel gemeen, ook al stonden beiden lange tijd in een bedenkelijk daglicht vanwege verschillende affaires. Tekenend is wel, dat er in dit soort organisaties eerst forse externe druk moet komen om schoon schip te maken en de boel te hervormen, aldus Hamilton.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: