Pachauri: De volgende episode volgens persberichten in Indiase pers

16 Mei

Volgens de Business Standard van 13 mei 2015 heeft het Hooggerechtshof in Delhi een mediabedrijf weerhouden om rapporten over de procedure tegen Pachauri te publiceren. Dat is volgens de wet verboden in de Sexual Harassment of Women at Workplace (Prevention, Prohibition and Redressal) Act.

Uit de Economic Times van 16 Mei 2015:

Pachauri vraagt de rechtbank, die hem eerder ieder contact met TERI verbood, om weer terug te mogen keren naar het TERI. Hij wilt een eind aan zijn gedwongen verlof voor onbepaalde tijd en vreest voor zijn baan als hij langer wegblijft. Verder lijdt hij psychische en financiële schade. De politie heeft volgens hem nog geen gesprek met hem gevoerd en ook niet TERI instituut bezocht, een teken volgens hem, dat er niets tegen hem in is te brengen. De klaagster zou overigens op een 40 km afstand tot het hoofdgebouw van TERI werkzaam zijn, alweer volgens hem. Die zit trouwens al lang ziek thuis en zegt desgevraagd dat Pachauri hierover en over zijn eigen situatie liegt en dat hij kennelijk ondanks rechterlijk verbod wel contact heeft met zijn staf bij TERI.

Update 17 Mei 2015 (Times of India)

De zitting van de rechtbank was gisteren. De rechtbank stelde de zitting echter uit tot 21 Mei. Op 20 Mei wordt door het Hooggerechtshof bekeken of de vrijlating op borgtocht nog stand houdt. De advocaat van Pachauri wees erop, dat zijn cliënt nog niet gehoord was in het onderzoek dat nu twee maanden duurt. En volgens de aanklager werkt de staf van TERI niet mee aan het politie onderzoek. De advocaat van de klaagster stelt dat Pachauri zich zelf in deze positie heeft gebracht en dat daarom zijn pleidooi niet ontvankelijk is.

Update 23 Mei 2015

Hindustan Times 20 en 21 Mei 2015
De klaagster heeft bij de rechter aangegeven dat de vrijlating op borgtocht van Pachauri door hem wordt misbruikt om getuigen bij TERI te beínvloeden. Het Hooggerechtshof van Delhi heeft haar oordeel over de annulering van de borgtocht uitgesteld tot 16 Juli om Pachauri en de politie de gelegenheid te geven hun mening te geven. Overigens mag deze procedure de normale rechtelijke procedure niet in de weg staan.

Economic Times 23 Mei 2015
Het interne onderzoek bij het TERI instituut lijkt de klaagster nu gelijk te geven, aldus bronnen binnen TERI. Pachauri’s daden zijn uitgemond in wangedrag. Er wordt gedacht aan een financiële compensatie voor de klaagster en aan disciplinaire maatregelen tegen Pachauri.

Update 30 Mei 2015

Onder andere de Hindustan Times van 29 Mei refereert aan een mededeling van een Internal Complaints Committee binnen TERI, waarin de vorige update wordt bevestigd. De financiële compensatie voor de klaagster dient om tegemoet te komen aan de kosten van haar medische behandeling (depressie). Op de site van TERI zoekt men vergeefs naar enige verwijzing naar de zaak.

Advertenties

Eén reactie to “Pachauri: De volgende episode volgens persberichten in Indiase pers”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Intern rapport TERI voldoet niet – geen actie tegen Pachauri | klimaatblog - juni 18, 2015

    […] procedures volgen elkaar op in deze zaak. Het interne rapport van de Internal Complaints Committee van TERI, dat zwaar uithaalde naar hem is door een rechtbank […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: