Zeespiegelstijging en de Deltacommissie (VI)

18 Dec

De Deltacommissie heeft het externe deskundigenrapport laten vertalen en gepubliceerd. Ook de originele engelstalige versie is verkrijgbaar.

De Deltacommissie had gekozen voor een stijging van 1,30 meter in deze eeuw. Daarna is het lange tijd stil geweest bij het KNMI. Maar nu ligt er een duidelijk standpunt bij monde van Wilco Hazeleger – overigens zelf medeauteur van bovengenoemd rapport -, gepubliceerd in NRC van 11 december.

Henk Tennekes oud-directeur Onderzoek van het KNMI is al eerder op dit weblog opgevoerd als kritisch volger van de commissie. Tennekes heeft op de site van Roger Pielke Sr. een bericht geplaatst over het standpunt van het KNMI over de verwachte zeespiegelstijging.

Dat komt neer op een vermelding, dat de zeespiegel in de vorige eeuw zo’n 20 cm is gestegen (zie ook hier). Er zijn verder geen aanwijzingen voor een versnelde stijging. Hazeleger pleit voor zorgvuldige monitoring en gepaste maatregelen zodra die nodig zijn. En dat komt aardig in de buurt van de mening van deze blogger, zie hier…. En Tennekes eindigt met:

“As far as I am concerned, this settles the matter. KNMI has spoken. It has spoken clearly. There is no imminent danger of accelerated sea-level rise.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: